Etusivu Historia Yhteystiedot Kuvagalleria Kalusto
 

Siikaluomat avoin yhtiö

Historia

Siikaluomat -yhtiön juuret kuljetustoiminnassa ulottuvat aina 1950 –luvulle, jolloin Lauri ”Lassi” Siikaluomalla oli Kuusamossa linja-autoyritys yhdessä Sakari Ervastin kanssa.

Vuonna 1959 Lauri aloitti puutavarakuljetukset hankkimalla ensimmäisen puutavara-autonsa. Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1962, hän laajensi kuljetustoimintaa hankkimalla toisen puutavara-auton. Samana vuonna hän jäi myös pois linja-autoyrityksestä, jonka toimintaa Sakari Ervasti jatkoi.Vanhin pojista, Kimmo, aloitti oman yritystoimintansa vuonna 1973 ja keskimmäinen, Matti perusti oman kuljetusyrityksensä vuonna 1975. Nuorin pojista, Sakari, aloitti yrittäjänä yhdessä Laurin kanssa vuonna 1977.

Lauri jätti yritystoimintansa kokonaisuudessaan Sakari ja Sinikka Siikaluomalle vuonna 1988, jääden itse viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Vuonna 1989 Sakari lisäsi kalustoaan ostamalla yhden puutavara-auton ja yhden hakeauton Kimmolta, joka lopetti yritystoiminnan 1990-luvun alussa. Myös Matti ja Sirkka Siikaluoma laajensivat yritystään lisäämällä kalustoa 1980- ja 1990-luvuilla. Matin nuorempi poika, Harri, lähti mukaan vanhempiensa yritykseen vuonna 1995.


 Venäjän liikenne aloitettiin vuonna 1964 ja se on jatkunut aina näihin päiviin saakka. Aluksi ajot olivat enimmäkseen Oulu yhtiölle Oulun Toppilaan. Samoihin aikoihin kalustoa lisättiin yhden auton verran.Laatujärjestelmä Siikaluomien kuljetusyrityksillä on ollut voimassa vuodesta 1998 lähtien.

Marraskuussa vuonna 2004, Matti, Sakari, Harri, Sirkka ja Sinikka perustivat yhdessä perheyhtiön, Siikaluomat avoin yhtiö, yhdistäen näin voimansa yhdeksi suuremmaksi yritykseksi.

Siikaluomien pitkäaikaisin asiakas on ollut Oulu yhtiöt, myöhemmin Veitsiluoto ja Stora Enso.
Vuonna 2005 yritys aloitti Q-Team -kuljetukset asiakkainaan Metsähallitus, Pölkky Oy ja Lappipaneli.


Nykyisin yritys toimii kuudella puutavara-autolla ja alihankkijoita on kolme, joilla yht. viisi puutavara-autoa. Yrityksessä on omistajien lisäksi 14 kuljettajaa.

Asiakkaina ovat Pölkky Oy, Stora Enso ja Keitele Group.